Aritz García: «A curt/mig termini la situació del poble palestí serà insostenible i, igual que a Sudàfrica, el creixement de la seva població evidenciarà la situació d’apartheid»

L’Aritz García té la capacitat de fer-nos entendre un dels conflictes històricament més complexos, el de Palestina i Israel, d’una forma didàctica i senzilla. Amb ell, hem viatjat a l’interior del conflicte, coneixent i entenent el perquè de les posicions (o un no-posicionament) dels diferents grups polítics israelians sobre l’assumpte dels refugiats palestins. Ho fa, a més, donant-nos un extens llistat de recomanacions d’autors que, com ell, són experts en el tema. És a dir, l’Aritz no només ens ajuda a entendre que és el que està passant a Israel sinó que, a més, ens obre la porta a continuar investigant pel nostre compte.

L’Aritz ens visita als estudis de Tarragona Ràdio abans d’anar a una xerrada a la Universitat Rovira i Virgili

«Palestina és, igual que l’Argèlia francesa i la Sudàfrica de l’Apartheid, un exemple de fallida del settler colonialism»

«Des del 11s del 2001 estem vivint una privatització que, mitjançant la tecnologia i el discurs de la por, crea una societat on veiem el veí com una amenaça»

«L’Organització Jewish Voice for Peace és un exemple de com algunes comunitats jueves dels Estats Units estan canviant la seva visió sobre el conflicte d’Israel i Palestina»

«El carrer àrab és pro-palestí, perquè conviuen amb refugiats i perquè veuen Palestina com la ferida que trenca el món àrab i el mediterrani»

«La negociació entre Palestina i Israel l’any 1991 no va ser en igualtat de condicions, ja que Palestina havia perdut els seus dos principals suports internacionals, l’antiga URSS i Kuwait»

Portada Aritz 2

 

Entrevista realitzada per Josep Alcoceba

Deja un comentario